Op zoek naar de juiste beha?

10 tips om de juiste beha te vinden

Veel vrouwen dragen de verkeerde beha maar wat is dat toch met beha’s? Allereerst hoe kan het dat zo veel vrouwen de verkeerde maat schijnen te dragen? Of het verkeerde model? Als je bij een dame in de kast gaat kijken zul je verschillende maten en modellen, nieuwe, oude en hele oude beha’s vinden.

Volgens een bekend lingeriemerk draagt 80% van de vrouwen de verkeerde beha maat. In de meeste gevallen is de onderwijdte te groot en de cup maat te klein. Maar een te strakke onderwijdte is ook bepaald geen uitzondering. Het dragen van de juiste beha maat doet veel meer voor je dan dat het een extra kleding laag is. Een perfect passende beha geeft echt ondersteuning en laat je figuur nog beter uit komen. Dit zal je zelfvertrouwen versterken.

5 tips voor de juiste maat

1. Zit de beugel vlak op je lichaam?
De beugel moet onder de borst door vlak tegen je lichaam aan zitten. Dit kun je controleren door te drukken op de beugel. Als de beugel op zacht borstweefsel drukt, dan is de cup te klein.

2. Beweegt je beha?
Je beha moet niet verschuiven gedurende de dag. De onderband moet stevig aanvoelen en goed op zijn plaats blijven zitten. Als je beha verschuift is hij te groot. Een snelle manier om te controleren of de maat van de onderband goed is, is om aan de achterzijde de band naar achteren te trekken. Als het meer dan een centimeter mee geeft, dan is het te groot.

3. Laten je schouderbandjes een duidelijke afdruk achter?
De schouderbandjes mogen niet snijden in je huid of op een andere manier een afdruk achterlaten. Als je er aan trekt moeten ze een centimeter mee kunnen geven. Verstel de bandjes van je beha zo dat ze de borsten ondersteunen in een natuurlijke positie.

4. Zit je beha aan de achterkant hoger?
De achterkant van je beha moet rond het midden van je rug zitten en in een horizontale lijn met de voorkant. Als je beha aan de achterkant hoger zit, dan is de onderwijdte te groot. Hierdoor krijgen je borsten niet de juiste steun.

5. Passen je borsten in de cup?
De cups van je beha moeten groot genoeg zijn om de hele borst te kunnen omvatten. Als je borsten er niet helemaal in passen dan is dat niet alleen oncomfortabel, maar het ziet er ook niet mooi uit. Je krijgt dan een extra bobbel boven je beha. Als je de cup niet helemaal opvult of als de cup rimpelt, dan is het te groot.

Verkeerde maat Beha
Naast het vinden van de juiste maat, is het juiste model ook zeer belangrijk. Dit hangt af van je kleding en wat je gaat doen.

5  soorten beha’s die elke vrouw zou moeten hebben

1. Push Up Beha
Een Push Up Beha draag je voor een mooie vorm en om een aantrekkelijk decolleté te creëren. Voor kleinere borsten is het de mogelijkheid om extra volume te krijgen. Een balconette beha werkt het beste voor de grotere cup maten.
                                                                                                         
2. Huidskleurige Beha
Onder witte kleding kun je het beste een huidskleurige beha dragen. Tegenwoordig zijn er ook allerlei mooie varianten op de traditonele huidskleur.    

3. Naadloze Beha
Kies een naadloze beha voor onder strakke of gladde kleding. Je beha zal onzichtbaar zijn.    

4. Strapless Beha
Een goede strapless beha is een veelzijdige aanvulling op je lingerie.    

5. Sport Beha
Als je gaat sporten is het heel belangrijk om een goede sport beha te dragen. Een goede sport beha zorgt voor bescherming tegen beschadiging die kan ontstaan door de bewegingen. Welke sport je ook doet en welke cup maat je ook hebt.
Geniet van je maandag! | Copyright © 2011 - 2023 onderdeel van yunders.com


Wij gebruiken cookies
We zijn u graag van dienst en doen dit altijd met uiterst veel zorg en respect voor u en uw privacy. Deze website gebruikt cookies maar wij werken niet samen met derde partijen die uw gegevens misbruiken. Mocht u vragen hebben lees onze privacy voorwaarden, bel of mail ons.
Sluiten