Figuurtypes

Bij corrigerend ondergoed kun je kiezen uit heel veel soorten modellen. Daardoor is er voor
iedere lichaamsvorm wel een geschikte oplossing te vinden. Hiervoor is het belangrijk dat
je weet welke vorm jouw lichaam heeft. Er zijn grofweg 5 verschillende lichaamsvormen.
Hieronder omschrijven we de verschillende figuurtypes en geven we je een uitgebreide
omschrijving over welke shapewear het beste bij het figuur past. 

 

Appel

Zijn jouw schouders net zo breed als je heupen en is je taille net iets breder? Dan heb je het appel figuur. Dit figuur kenmerkt zich door een wat ronder en voller figuur. Om je lichaam slanker te laten lijken, kan je het beste je taille accentueren. Dat doe je met een high waist slip, body of jurkje. Corrigerende slips kan je beter links laten liggen, want die rollen bij een appel figuur vaak om.

 

Peer

Bij het lichaamstype peer (ook wel de A-lijn genoemd) heeft je lichaam de vorm van de letter A. Je heupen zijn breder dan je schouders. Het gewicht ligt bij jou vooral rond je heupen, billen en bovenbenen. Deze probleemzone wordt aangepakt met corrigerende broekjes of leggings. Hoge slips of body’s zijn voor jou niet van belang, omdat deze zich focussen op de buik en niet op het gebied dat je juist wil corrigeren: de benen, billen en heupen.

 

Vierhoek

Kenmerkend aan dit figuur is dat jouw schouders even breed zijn als je heupen. Je hebt geen duidelijke taille en kleine borsten en billen. Jouw figuur loopt als het ware recht naar beneden. Met een vierhoekfiguur wil je graag wat meer vrouwelijke vormen en een taille creëren. Dit doe je met de juiste shapwear zoals een body, jurkje of high waist slip. Corrigerende broekjes en leggings of panty’s hebben geen effect, omdat jouw benen vaak al mooi slank zijn.

 

Zandloper

Met het zandloperfiguur heb je het lichaamstype waar veel vrouwen van dromen. Je schouders zijn net zo breed als je heupen en je taille is smal. Met dit lichaamstype wil je voornamelijk nadruk leggen op je rondingen en op je taille. Kies voor body’s, bodysuits of corrigerende broekjes. Draag liever geen shapewear tops, want door jouw smalle taille kunnen deze snel oprollen.

 

Omgekeerde driehoek

De omgekeerde driehoek is het lichaamstype peer, maar dan omgedraaid. De schouders zijn bij dit figuur breder dan de heupen en de taille is vrij recht. Wanneer je een omgekeerde driehoek bent, wil je vooral je billen en taille accentueren. Dit doe je met een body of jurkje. Kies liever niet voor een legging of broekje, want jouw benen en heupen zijn al slank genoeg.

Geniet van je zaterdag! | Copyright © 2011 - 2023 onderdeel van yunders.com


Wij gebruiken cookies
We zijn u graag van dienst en doen dit altijd met uiterst veel zorg en respect voor u en uw privacy. Deze website gebruikt cookies maar wij werken niet samen met derde partijen die uw gegevens misbruiken. Mocht u vragen hebben lees onze privacy voorwaarden, bel of mail ons.
Sluiten