Toon rubrieken
Toon filters
Prijs

Korset

Korset of corset

Met een korset kun je je lichaam in model brengen en houden. Door het gebruik van een korset wordt vaak de taille en/of de boezem geaccentueerd. Je zou het ook band voor je buik kunnen noemen. Soms wordt een korset om medische redenen gebruikt. Het gaat dan niet om het uiterlijk, maar om het lichaam steun te geven. In het Nederlands worden de woorden korset en corset vaak door elkaar gebruikt. De juiste schrijfwijze is echter korset met een k. In het Engels en in het Frans is het corset.


Korset online kopen

Net zoals er veel corrigerende broekjes, hemden, jurken en body's online worden gekocht. Is het ook heel gemakkelijk om een korset online te kopen. Een korset geeft je direct een taille en vaak ook nog steun in de rug. Dit hangt er van af hoe stevig het artikel is en of er gebruik is gemaakt van baleinen. Er zijn korsetten voor vrouwen en mannen. Het maakt de buik plat. Je kunt het gewoon onder je kleding dragen. Sommige taillevormers hebben een sluiting met haak en oog waardoor je het op meerdere standen kunt zetten. Vroeger werden het dicht gemaakt door aan de achterzijde het geheel strak bijeen te trekken met behulp van een lange veter. Tegenwoordig zit de sluiting meestal aan de voorzijde zodat je het zelf gemakkelijker kan aan en uit doen. 


Corselet

Naast korsetten zijn er ook corseletten. Dit is een combinatie van een korset en een beha. Van oorsprong komt het woord corselet uit Frankrijk. In de Middeleeuwen betekende het licht borstharnas. Dit kwam van het woord cors ofwel lichaam. Het verkleinwoord hiervan is corsel. Tegenwoordig is de betekenis ontleend aan het Engels corselette, dat staat voor de combinatie van beha en korset.

Geniet van je maandag! | Copyright © 2011 - 2023 onderdeel van yunders.com


Wij gebruiken cookies
We zijn u graag van dienst en doen dit altijd met uiterst veel zorg en respect voor u en uw privacy. Deze website gebruikt cookies maar wij werken niet samen met derde partijen die uw gegevens misbruiken. Mocht u vragen hebben lees onze privacy voorwaarden, bel of mail ons.
Sluiten